Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Саопштење повереништва ГО СНС-а Чачак

Саопштење повереништва ГО СНС-а Чачак

Саопштење повереништва ГО СНС-а Чачак

2. новембар 2013.

Саопштење повереништва ГО СНС-а Чачак

Поводом срамног и непринципијелног саопштења покрета Двери, уцењених од оних који су их оснивали и финансирали годинама, ми реагујемо као Српска напредна странка, која увек каже оно што мисли и не заклањамо се иза назива старешинство, црква, православље из разлога јер то припада свима нама, који смо Срби, православци, а у политичке сврхе не злоупотребљавамо име цркве, њене вредности, као што то раде политички јуришници из редова Двери. Ми не водимо ,,УААА,, политику, као што су одборници Двери урадили на седници скупштине Града на тему ГМО, већ као највећа и озбиљна политичка странка, аргументовано говоримо о свакој теми.

Што се тиче ГМО производа, мислимо да је довољна аргументација, коју је др Александар Радојевић изнео за скупштинском говорницом, казавши да је то напредак у биотехнологији, који има своје недостатке као и све у животу, али има и својих огромних предности. У предностима је навео да су у питању: инсулин, огроман број других лекова, сорте воћки и повртарских производа, који су у употреби, не само у Чачку, већ и у Србији и свету-нарочито најразвијенијем, годинама. Такође је рекао да ми као СНС инсистирамо на напретку науке у свим областима, па и у овој, али да би наши стручњаци, са чачанског Института за воћарство и свих института и научних установа ове земље и целог света, радили процену квалитета , ефеката и особина ГМО производа.

СНС верује страним проценама и науци, али хоће и жели и верује , поштује и уважи научне институције наше државе Србије и жели да их афирмише , с обзиром да су упознати да су се у медицини, биологији, пољопривреди итд… ГМО производи, показали као далеко успешнији него политичко патетичко и манифестарно наступање оних који не знају шта је суштина научних достигнућа 21. века.

Далеко од тога, да ћемо подржати нешто штo се научним испитивањима покаже као штетно и нецелисходно, али ћемо свакако уважити и прихватити мишљење науке и искључиво науке!

Некада су се у Србији многи смејали, а нарочито жестоко нападали прогресивне идеје и техничке иновације, као данас они који прозивају СНС за сваку могућу ситуацију од виталног значаја за нашу државу и грађане, без иједног конкретног аргумента, без иједне ваљане научне експертизе. Ти исти „стручњаци“ себи дају за право да блате људе који говоре у име струке и уме науке и у име истог тог српског народа, рачунајући да су и они његови припадници.

Из тих разлога не разумемо саопштење покрета Двери, да овако неаргументовано без икаквог научног приступа некога прозивају, јер та иста „господа“ нема у својим редовима никога ко би био релевантан саговорник било коме из редова СНС-а, а камоли др Александру Радојевићу.

Још више је неистинита тврдња да ће наши пољопривредници на било који начин бити угрожени,јер управо је СНС експлицитно показао не само речима већ на конкретним делима да у било којој сфери живота води рачуна о свим националним интересима, како државе тако и њених грађана.

Немамо намеру , да на овај начин дајемо на значају маргиналним политичким организацијама које желе да себи направе рекламу нападајући нас, већ само реагујемо када се износе овакве бесмислене и неистините тврдње, засноване на неутемељиним аргументима и незнању а нарочито немању жеље за стицање знања. Не заборавите да само знање води напретку државе и народа!

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top