Nalazite se ovde:Naslovna » Некатегоризовано » АМБАСАДА ПОЉСКЕ ПОМАЖЕ ГОРЊОМИЛАНОВАЧКИМ ШКОЛАМА

АМБАСАДА ПОЉСКЕ ПОМАЖЕ ГОРЊОМИЛАНОВАЧКИМ ШКОЛАМА

12. новембар 2013.

Амбасадор Републике Пољске њ.е. Андреј Јашионовски са сарадницима господином Андрејом Свјезачинским првим саветником за економска питања и референтом у економском одељењу госпођом Адрианом Витезовић посетили су данас општину Горњи Милановац.

На уприличеном пријему, уваженим високим представницима Пољске амбасаде, о карактеристикама општине Горњи Милановац говорила је начелница Општинске управе Горица Петровић. Поред одабраних географских, историјских, демографских и образовних података општине Горњи Милановац, гости су сазнали доста тога и о привредним могућностима горњомилановачког краја, као и о детаљаним извештајима и плановима општине Горњи Милановац о реализацији капиталних пројеката који се првенствено већински финасирају средствима буџетских обавезника, као и средствима из Европских фондова.

Амбасадор се захвалио на пријему, похваливши нови изглед општине Горњи Милановац као један од добрих показатеља развијености општине која има одличну географску позицију и природна богатства, а што је добар предуслов за богату туристичку понуду, као и развијенију пољопривредну делатност.

Овом приликом начелница Општинске управе захвалила се на изузетној наклоности Амбасадe Републике Пољске према Општини Горњи Милановац, односно школама на њеној територији. У ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима, односно издвојеном одељењу у Каменици постављена је нова столарија. Вредност ових радова износила је око 11500 евра,  а средства је обезбедила управо Амбасада Пољске. Такође, захваљујући Амбасади Републике Пољске,  нову столарију има и ОШ „Таковски устанак“ у Такову односно издвојено одељење у Горњим Бањанима. Вредност ове донације износила је 7.680 евра.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top