Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » ПОКРЕТ ДВЕРИ НЕЗАДОВОЉАН УСВОЈЕНИМ БУЏЕТОМ ЗА 2014. ГОДИНУ

ПОКРЕТ ДВЕРИ НЕЗАДОВОЉАН УСВОЈЕНИМ БУЏЕТОМ ЗА 2014. ГОДИНУ

27. децембар 2013.

Деда Мразов буџет и шарене лаже локалне власти

На седници Скупштине града Чачка посвећеној усвајању буџета за 2014. годину градска власт се поново уживела у улогу Деда Мраза и наставила са владавином обећањима, сматрајући ваљда да су Божићни и Новогодишњи празници згодно време за нове лаже и паралаже. Поново смо слушали о затвореном базену, Дому за старе, Карго центру, индустријским зонама, новом породилишту, биоскопу и другим вишегодишњим празним причама. За то време режим није успео да реновира чак ни скупштинску салу за коју су била опредељена средства у буџету за ову годину.

Није се штедело ни на директним неистинама. Градоначелник тврди како је буџет за 2013. остварио суфицит, а ради се о преношењу наменских средстава из 2013. године која нису утрошена, о чему би неко требало да пружи одговор зашто средства опредељена из буџета за одређене намене нису истрошена. Градоначелник тврди и како градска јавна предузећа послују позитивно, а заборавља се рећи истина да је то захваљујући повећању свих цена комуналних услуга и сталним субвенцијама јавним предузећима из градског буџета. Помиње се и да је пад незапослености заустављен, иако грађани на својој кожи осећају све већу незапосленост.

Попут свог републичког узора и чачанској власти остало је само да влада обећањима и медијима, док је у реалности сав терет кризе преваљен на грађане новим повећањима цена грејања, паркирања, изношења и депоновања смећа, воде, пореза на имовину…

Нови буџет града за 2014. нема ништа ново: у њему се наставља са инвестицијама које поједоше паре, попут рупе без дна – градског стадиона, док трпе најпотребније установе: Центар за социјални рад који функционише у неусловном простору, Дом за старе кога власт обећава више година, амбуланта Дома здравља у Љубићу која се годинама не реконструише, култура којој се ускраћују средства…

Нови буџет није предвидео подршку младима, привреди, Здравственом центру, смањена су издвајања за информисање и уводи се медијски мрак и у Чачак, док у привреди и пољопривреди нема никаквих иновација и помака. Власт је одбила 40 амандмана опозиције, између осталог и амандмане Двери који су предвидели финансијску помоћ за труднице којима се одузима 35% од плате, подршку Породилишту и реконструкцији Амбуланте у Љубићу, покретање Пијаца у Мрчајевцима, помоћ Хиландару који је изгорео у пожару… Одбијени су и амандмани Двери на одлуку о локалним комуналним таксама којима смо предвидели умањење такси од 10% за све предузетнике који назив своје фирме истакну на ћирилици, који се баве хуманитарним радом и који послују у улици Ђорђа Томашевића и трпе штету што се ова улица завршава више од четири године… За већину амандмана нисмо добили ни образложење зашто су одбијени нити им је власт имала шта приговорити – једноставно су одбијени зато што долазе од Двери и опозиције уопште.

За све то време нова/стара власт наставља са лажним обећањима, партијским запошљавањима и одбија усвајање Породичне декларације којом се дефинишу конкретне мере подршке старима, младима, трудницама, вишедетним породицама и другим социјалном угроженим категоријама становништва.

Што се Двери тиче настављамо са жестоким опозиционим наступом и у 2014. години – до пада владајућег режима у Чачку и нових избора.

Информативна служба Покрета Двери

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top