Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » ДВЕРИ ПОЗИВАЈУ НА РАЗГОВОР О МЕДИЈСКИМ СЛОБОДАМА

ДВЕРИ ПОЗИВАЈУ НА РАЗГОВОР О МЕДИЈСКИМ СЛОБОДАМА

17. јануар 2014.

Двери позивају на разговор о изборним условима и медијским слободама

Покрет Двери позива учеснике на наступајућим ванредним београдским и републичким изборима на округли сто о равноправним изборним и медијским условима за све.

У писму председницима СНС, СПС, ДС, ДСС, ЛДП, УРС, СДПС, ПУПС, ЈС, НС и других политичких странака које ће учествовати на ванредним београдским и републичким изборима, као и РРА и свим главним уредницима водећих медија у Србији, Бошко Обрадовић у име Старешинства Покрета Двери затражио је одржавање округлог стола на коме би се разговарало о изборним и медијским условима пред наступајућу кампању.

Без обзира на предизборна обећања садашњег председника Србије Томислава Николића да ће изборна крађа од Ђурђевдана 2012. бити испитана и кривци кажњени, то до данас није учињено. У протеклом периоду било је много додатних изборних нерегуларности на локалним изборима у Косјерићу, Земуну, Зајечару, Врбасу, Оџацима, Вождовцу… Стање у медијима је катастрофално: више уопште нема емисија у којима се суочавају ставови власти и опозиције, влада цензура, медијски мрак и максимална злоупотреба медија од стране режимских странака. Ово се посебно односи на РТС, РТВ и Студио Б.

Нема слободних избора без равноправних изборних услова за све учеснике и слободних медија на којима би се сучелили сви програми и кандидати равноправно.

У истом писму Бошко Обрадовић је истакао да би на истом округлом столу власти и опозиције требало размотрити и расписивање ванредних избора на свим нивоима: од београдских и републичких до покрајинских и председничких, ради уштеде средстава и изборне провере свих учесника на нерегуларним изборима 2012. године.

Покрет Двери очекује брз одзив свих политичких странака и спреман је да буде домаћин једног таквог округлог стола, а домаћин би могао бити и председник Србије Томислав Николић који је себе прогласио председником свих грађана. Сматрамо да је један овакав округли сто у интересу свих учесника на изборима, док би свако одбијање да се учествује у овом заједничком разговору јасно показало коме су у интересу постојеће изборне нерегуларности и медијски мрак који влада у Србији.

Информативна служба Покрета Двери

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24421

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top