Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » ЧЛАНИЦЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

ЧЛАНИЦЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

13. фебруар 2014.

Демократска странка Чачак подржава глобалну акцију „Милијарда устаје“ у борби против насиља над женама и позива све суграђанке и суграђане да се придруже.
Подсећамо да је у нашој земљи у 2012. години било преко 9000 жртава -жена и деце. У прошлој години је убијено 29 жена, а у 2013. години 41 жена.
У граду Чачку је евидентан пораст броја насиља над женама и насиља у породици већ неколико година.
Од јануара до октобра 2013. евидентирано 53 кривичних дела насиља у породици, а једна наша суграђанка је нажалост трагично настрадала недавно у нашем граду.
Од 2005. године до данас у Чачку је ДОНЕТО САМО 8 ПРЕСУДА којом су насилници санкционисани.
Прихватилиште које је 2010. године у Чачку на иницијативу тадашње одборнице ДС и председнице Комисије за равноправност полова Скупштине града Тање Михајло изграђено, је вид привременог решења док је суштина ове проблематике у измени Закона и увођењу хитних мера заштите од стране државе који ће омогућити да се сачувају животи жена и смање тешке последице насиља како у нашем граду тако и шире на нивоу читаве наше земље.
Чланице Демократске странке подсећају и о неопходности усвајања Конвенције Савета Европе, јер на тај начин њене одредбе постају део позитивног законодавства Србије, а држава је дужна да обезбеди да њени органи, званични службеници, установе и сви други актери који делују у име државе – поступају у складу са предузетим обавезама.

НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА НИЈЕ ПРИВАТНА СТВАР!
НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ ЈЕ ДРУШТВЕНИ ПРОБЛЕМ!
НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ ЈЕ ПРОБЛЕМ И ГРАДА ЧАЧКА!
ПРОТЕСТУЈ,УСТАНИ И РЕЦИ НЕ

Изборни штаб Градског одбора Демократске странке Чачак

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top