Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » УПОЗОРЕЊЕ ГРАДСКЕ ИНСПЕКЦИЈЕ НА ЛЕПЉЕЊЕ ПЛАКАТА

УПОЗОРЕЊЕ ГРАДСКЕ ИНСПЕКЦИЈЕ НА ЛЕПЉЕЊЕ ПЛАКАТА

21. фебруар 2014.

Поводом јучерашњег лепљења предизборних плаката на површинама које нису предвиђене за то, обавештењем се огласила Градска управа за инспекцијски надзор Чачка:Обавештавају се регистроване политичке странке, групе грађана, коалиције регистрованих политичких странака, односно подносиоци изборних листа кандидата за изборе народних посланика, као и физичка лица која у име и по налогу политичких странака врше лепљење предизборног пропагандног материјала, да је одредбама члана 13. став 1. тачка 13. Одлуке о комуналном реду и општем уређењу („Сл. лист општине Чачак“, број 12/2001-пречишћен текст, 1/2003, 9/2003, 11/2004, 13/2007 и 9/2011-др. одлука) забрањено лепити плакате по зидовима зграда, излозима локала, оградама, уличним дрворедима, стубовима електричне мреже и другим сличним местима.

Надзор над применом одредаба Одлуке о комуналном реду и општем уређењу врши комунална инспекција и комунална полиција Градске управе за инспекцијски надзор града Чачка.

За поступање противно цитираним одредбама прописана је новчана казна за правно лице у износу од 50.000 до 500.000 а за физичко лице и одговорно лице у правном лицу у износу од 5.000 до 25.000 динара, као и мандатна казна која се наплаћује на лицу места у износу од 20.000 за правно лице, односно 3.000 динара за физичко лице и одговорно лице у правном лицу.

У циљу спречавања лепљења плаката ван за то предвиђених места а ради одржавања комуналног реда и чистоће на територији града, ЈП „Градац“ Чачак је поставило кружне рекламне паное на које се може вршити лепљење плаката, на следећим локацијама:

– у ул. Бате Јанковића,
– на почетку Скадарске улице,
– на тргу, уз постојеће зелене површине,
– на углу улице Жупана Старцимира и Хајдук Вељкове,
– у пролазу од улице Градско шеталиште ка Чачанској банци,
– поред споменика Степи Степановићу.

Обавештавају се политичке странеке и групе грађана, подносиоци изборних листа, да предизборни пропагандни материјал, поред наведених кружних паноа, могу лепити и на билборде и рекламне паное, постављене на јавним површинама на територији града Чачка на основу одобрења належног органа.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top