Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » ОДГОВОР ГРАДОНАЧЕЛНИКА О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ

ОДГОВОР ГРАДОНАЧЕЛНИКА О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ

26. март 2014.

Поводом саопштења Повереништва Покрета Двери којим се тражи да се градоначелник Војислав Илић изјасни да ли су у његовом власништву три стана у строгом центру града и да ли их је пријавио Агенцији за борбу против корупције, градоначелник Илић дао је следећи одговор:

Уважени новинари,

Од ступања на јавне функције у организацијама и органима града покушао сам да учиним све да Чачак постане град, не само у административном већ у правом смислу те речи и да се односи међу странкама и људима заснивају на лепој речи и узајамном поштовању.

Сви моји напори усмерени су да се тимским радом,у оквиру законом прописаних и људских активности и напора, граду обезбеде додатна финансијска средства у овим сиромашним временима и да се реализује оно што смо обећали грађанима.

Ја нисам медијски човек. Немам богат и сочан вербални репертоар неких политичара који немају одговорност за јавно изговорену реч. У јавној комуникацији речи се уопште не бирају. Што црње то боље.

Неки политичари и неки медији мисле да ће опстати лажним изјавама у медијима, блаћењем других и измишљањем неистина. Убијају све што је у традицији било свето. Знају да човек може два пута да умре – као друштвено и као живо биће. Друштвена смрт је тежа. Више боли. Дуже траје. Не умиреш само ти. Сахране ти породицу, умреш за комшију, пријатеља, друга, суграђане…

Од ступања на функцију политичка странка Двери и наручени мислиоци кроз коментаре у електронским и другим медијима покушавају да ме убију као друштвено биће. Последњи и ничим изазвани коментари се односе на стицање својине на становима. Блаћењем других, покушавају да се умиле трећима. Нису успели да уђу у власт изборима. Покушавају на крајње непоштен начин. Последња саопштења, ничим изазвана, се односе на станове које поседујем.

Непокретности, међу којима су и један двособан стан и једна гарсоњера у Чачку, које су у моме власништву, су стечене на легалан и законом прописан начин. У складу са Законм о агенцији за борбу против корупције наведене непокретности су уписане у регистар имовине функционера и може се извршити увид у регистар Агенције. Сви моји приходи и приходи моје породице, као и начин стицања су легални и доступни јавности.

Нису медији надлежни за испитивање порекла имовине, нити да доносе и објављују пресуде, пре спроведеног поступка од стране надлежног државног органа. О свим наводима Двери предлажем да одлуче надлежни органи.

И сасвим на крају пошто не желим да ме на лажан начин друштвено сахраните, и немам намеру да водим медијску полемику, позивам надлежне државне органе да утврде начин стицања и порекло моје имовине и о томе обавесте јавност.

Заштиту личности, породице и имовине, коју ми јемчи и Устав Републике Србије потражићу пред надлежним органима.

У Чачку , 26. марта 2014. године

Градоначелник Чачка
мр Војислав Илић

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top