Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

25. април 2014.

Поводом обилних кишних падавина данас је заседао Општински штаб за ванредне ситуације којим је председавао председник општине и председник штаба Милисав Мирковић. Према његовим речима, обилне падавине које су у вечерњим сатима 24. априла задесиле територију Општине Горњи Милановац нису изазвале веће проблеме као у другим општинама у којима је уведена ванредна ситуација, тако да тренутно нема потребе за њено увођење, али да је неопходно хитно предузети све потребне превентивне мере како падавине које су најављене за наредних неколико дана не би проузроковале теже последице. На градском подручју није дошло до изливања реке Деспотовице и Ивичког потока и потока Јакљево, чему је несумњиво допринело прошлогодишње чишћење корита ове реке и потока.
Према извештајима надлежних служби, обилне кишне падавине нанеле су велике штете на сеоском подручју на којем је вода однела насип са локалних и некатегорисаних путева, а посебно у западном и северо-западном делу општине.
У циљу спровођења надзора на реализацији превентивних мера за смањење ризика од поплава интензивиран је рад инспекцијских служби Општинске управе Општине Горњи Милановац.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top