Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » ЧЕТИРИ ПРВА МЕСТА ЗА ТАКМИЧАРЕ „БОРЦА“ НА КУПУ СРБИЈЕ У БИЦИКЛИЗМУ

ЧЕТИРИ ПРВА МЕСТА ЗА ТАКМИЧАРЕ „БОРЦА“ НА КУПУ СРБИЈЕ У БИЦИКЛИЗМУ

28. април 2014. године

На другом Купу Србије у друмском бициклизму, одржаног у Београду, такмичари Борца освојили су четири прва места. Екипно први су биле екипе сениор и јуниор, док су појединачно први били Александар Петровић у категорији кадета и Давид Костић у категорији младјих кадета. Сениор марко Даниловић освојио је друго место.

У суботу 26. априла године одржана је друга трка за Куп Србије у друмском бициклизму у организацији ОБК БЕОГАД. Пре подне возили су младји кадети и кадети на стази од Београда до врха Авале у дужини од 15км. Стаза кратка, али веома захтевна са успоном од 5км на крају. Младе наде Борца возиле су веома добро и у конкуренцији кадета Александар Петровић веома убедљиво освојио је прво место. Матија Зорић био је једанаести, а Милан Миливојевић шеснаести. Екипно били су трећи иза Партизана и АС Апатина.
На истој стази, као и старији колега, младји кадет Давид Костић освојио је убедљиво прво место, док је Игор Васојевић био четврти. Стефану Сретеновићу пукао је ланац на 2км до циљ тако да није завршио трку, а самим тим и екипног пласмана није било.

По подне вожена је трка у категорији сениор и јуниор, на стази од Београда, преко Панчева, Смедерева, Гроцке до Раковице у дужини од 115км. У веома занимљивој трци по веома ветровитом времену, одвојила се водећа група од шест такмичара после 40км. У тој групи били су Марко Даниловић и Стефан Стефановић. Овај бег је одговарао екипи Борца, јер у њој нису били такмичари који су били високо пласирани на првој трци за Куп, осим Даниловића. Водећима на 15км до циља прикључили су се и Јован Зекавица и Горан Антонијевић са једним такмичарем Металца из Краљева. Како су бројчано такмичари Борца били у предности у односу на конкуренте, очекивала се сигурна појединачна победа. У веома занимљивом и до задњег милиметра неизвесном финишу, Иван Стевић је успео да освоји прво место испред Марка Даниловића. Јован Зекавица био је четврти, Стефан Стефановић пети и Горан Антоњевић седми. Ови појединачни пласмани били су довољни за убедљиву победу екипе Борца испред ОБК Београда и Металца из Краљева.

Јуниори Борца возили су исту стазу као и сениори, а Никола Трипковић освојио је шесто место, Јован Дјукановић био је осми, а Немања Колаковић тринаести. Екипно Борац је освојио прво место.

После две трке Купа Србије, појединачно први је Марко Даниловић и сениорска екипа Борца, као и Александар Петровић код кадета, док је Давид Костић на другом месту код младјих кадета.

Од 29. 04. до 03. 05. 2014. године репрезентација Србије до 23 године учествоваће на трци за Светки куп ТОУР д’ КАРПАТИАН у Пољској и чланови екипе биће Марко Даниловић и Стефан Стефановић, док ће тренер бити први тенер Борца, Предраг Прокић.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top