Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У МНОГИМ СЕЛИМА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ СТАЊЕ И ДАЉЕ КРИТИЧНО

У МНОГИМ СЕЛИМА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ СТАЊЕ И ДАЉЕ КРИТИЧНО

16. мај 2014.

Према новим извештајима са првог јутарњег заседања Штаба за ванредне ситуације након дежурне проведене ноћи стање на подручју горњомилановачке општине и даље је критично на подручју села Брђана, Такова, Угриноваца, Варница, Трудеља, Прањанског краја, Гојне Горе, Каменице, Бањана и других насељених места.

Тренутно највећа опасност прети од клизишта којих на подручју читаве општине за сада има евидентираних и пријављених преко стотину. Евакуисано је 150 лица, од 200-250 домаћинстава је оштећено овим невременом – мада се број стално мења. Главни путни правци према Београду, Крагујевцу и Чачку су оспособљени за саобраћај, док су многобројни локални и некатегорисани путеви непроходни и потпуно оштећени, укључујући и неколико мостова.

Надлежни и данас потврђују да је вода из градског водовода за пиће. Према неким незваничним и неистинитим информацијама које су кружиле у јавности, сумњало се у исправност бране на Руднику, што су негирали одговорни у Руднику олова и цинка – потврђујући потпуну исправност ове бране.

Поједина места још увек немају електричну енергију због немогућности приступа дежурних за поправку оштећених далековода. Захваљујући активистима Црвеног крста и Центра за социјални рад, храна и смештај је обезбеђена како у прихватилиштима, тако и на терену за евакуисана лица.

За пружање помоћи и сарадњу оштећеним грађанима и домаћинствима добровољно се јављају грађани из читаве општине показујући изузетну солидарност.

Мобилност и даноноћно дежурство пружају сви ангажовани испред ватрогасних, војних, полицијских јединица, електродистрибуције, хитне помоћи, телекома, као и представника локалне самоуправе и свих јавних предузећа.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top