Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » НАУЧНИ СКУП У ЧАСТ РОДОНАЧЕЛНИКА НЕМАЊИЋА

НАУЧНИ СКУП У ЧАСТ РОДОНАЧЕЛНИКА НЕМАЊИЋА

22. октобар 2014.

Поводом јубулеја – 900 година од рођења Стефана Немање, од 22. до 25. октобра у Београду, Студеници, Подгорици и Никшићу биће одржан међународни научни скуп „Владар, монах и светитељ Стефан Немања – Преподобни Симеон Мироточиви и српска историја и култура (1113 – 1216)“.

Други дан скупа у четвртак, 23. октобра одржава се у манастиру Студеница.

У 7:00 часова је Света архијерејска литургија коју ће служити Њ. П. Епископ жички гоподин Јустин. У 9:30 часова је заседање скупа, а у 13:30 часова је завршетак излагања у Студеници.

Симпозијум ће наредног дана, у петак, 24. октобра бити настављен у Подгорици, а у суботу 25. октобра одржаће се у Никшићу.

Скуп познавалаца живота и дела Стефана Немање започет је Светом архијерејском литургијом у Београду у капели Светог Симеона при Патријаршијском двору. У Студеници ће литургију служити Њ. П. Епископ жички господин Јустин, у Подгорици у цркви Светог Ђорђа, служиће Њ. Вп. митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије, а пред повратак у Београд, у манастиру Пива, Свету архијерејску литургију служиће Њ. П. епископ будимљанско-никшићки господин Јоаникије.

Програм научног скупа можете преузети преко

http://www.eparhija.me/casopis-svevidje/14/program-sveti-simeon-2014.pdf

или преко интернет странице манастира Студеница

http://www.manastirstudenica.rs/

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24400

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top