Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

29. децембар 2014.

Чланови Општинског Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац јутрос су анализирали опште стање на територији општине Горњи Милановац након синоћних снежних падавина и најавама о интезивнијим снежним олујама и могућим невременима за ово доба године. Једногласним одлучивањем , донети су следећи закључци:

ЗАКЉУЧКЕ

 1. Командант општинског штаба упознао је чланове штаба са Обавештењем Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије од 26.12.2014.г.које се односи на подизање спремности и припреми субјеката, сходно најављеним већим количинама падавина и стварања снежног покривача на територији Републике Србије и предузимању свих активности у спровођењу превентивних и оперативних мера у склопу јединственог система заштите и спасавања.

 2. Командант општинског штаба упознао је чланове Штаба са налогом Штаба зимске службе ЈП Путеви Србије о увођењу 4.степена приправности зимске службе на државним путевима IA, IB и II реда.

 3. Штаб је констатовао да је стање на територији Општине Горњи Милановац, изазвано снежним падавинама углавном нормално, осим појединих путних праваца који ће у току дана бити очишћени.

 4. На подручју града све улице се чисте по приоритетима, комуналне службе функционишу нормално тако да је снабдевање грађана, водом, гасом, грејањем и телефонима, уредно осим проблема са снабдевањем електричном енергијом на Руднику и “Толића коси“ које ће у наредних неколико сати бити отклоњени.

 5. Обавезује се ЈП за путеве општине Горњи Милановац да доследно спроводи Програма зимског одржавања путева из своје надлежности.

 6. Обавезује се ЈП за изградњу општине Горњи Милановац да доследно спроводи Програма зимског одржавања градских и приградских улица и насеља према усвојеним приоритетима

 7. Обавезује се ЈКП “Горњи Милановац“ да доследно спроводи Програм зимске службе и редовно предузима потребне мере за одржавање високе бране у Горњим Бањанима у зимском периоду.

 8. Обавезује се Одељење за послове месних заједница да Наредбом активира све председнике градске и сеоских месних заједница, поверенике и заменике повереника цивилене заштите да одмах предузму све потребне мере на чишћењу некатегорисаних путева на подручју своје месне заједнице.

 9. Настава у Школама на градском и сеоском подручју се одвија редовно осим у неколико издвојених одељења на сеоском подручју.

 10. Сви чланови Општинског штаба, су добили конкретна задужења за предузимање активности из своје надлежности у наредном зимском периоду.

 11. Редовно достављати Извештаје о стању на територији општине, Окружном штабу за ванредне ситуације у Чачку и Оперативном центру за ванредне ситуације у Чачку.

 12. Апелује се на сва правна и физичка лица да предузму законску обавезу чишћења снега испред својих пословних и приватних зграда и објеката.

 13. Ангажовати општинске инспекцијске службе на контроли спровођења ових активности.

 14. Задужује се Центар за социјални рад, Организација Црвеног крста и Дом здравља Горњи Милановац, да се у сарадњи са председницима месних заједница, ангажују на пружању здравствене и социјалне помоћи нарочито старим и болесним лицима на територији општине Горњи Милановац.

 15. Обавезује се Одељење за друштвене делатности да прати стање у свим школама и предшколским установама на територији Општине Горњи Милановац на несметаном функционисању у зимским условима (грејање, чишћење снега, одржавање прилаза и дворишта школа, чишћење кровних конструкција од снега и леда, одржавање водоводне,електро и гасне инсталације, расвете и др.)

 16. Обавезује се а.д. Рудник и флотација „Рудник“ да континуирано врши одржавање и осматрање високе бране број 9 „Рудник“ у зимском периоду.

 17. Обавезују се “Електродистрибуција и “Телеком“ на подручју општине Горњи Милановац, да предузму све мере за несметано пружање електро и телекомуникационих услуга становништву у предстојећем зимском периоду.

Седница штаба је завршена у 09,15 часова.

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

КОМАНДАНТ

Милисав Мирковић

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top