Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ КРАТКОГ ФИЛМА

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ КРАТКОГ ФИЛМА

2. фебруар 2015.

 

Културни центар Горњи Милановац расписао је конкурс за Трећи фестивал кратког филма “Кратка форма”. Манифестација је међународног карактера и у Горњем Милановцу биће организована од 19. до 27. септембра 2015. године.

Промоција микро, мини и кратког филма, као и филмског стваралаштва деце и омладине, основни је циљ „Кратке форме“. Фестивал је намењен свим љубитељима филма, а идеја му је да представи главне правце и стилове кратког филма, негује и промовише уметничке вредности, да иницира контакте филмских радника, аутора и публике и представи најновија остварења из продукције кратких филмова.

Фестивал има четири такмичарске категорије, и то:
– микро филм (филм до 1 минута)
– мини филм (филм од 1 до 3 минута)
– кратки филм (филм од 3 до 15 минута)
– филмско стваралаштво деце и омладине (филм до 15 минута, узраст до 19 година)
Аутори, продуценти, дистрибутери или филмске школе (правно или физичко лице) фестивалске пријаве и потребну документацију треба да доставе организатору „Кратке форме“ најкасније до 01. маја 2015. године (датум поштанског печата).
На Фестивалу ће бити приказани само филмови произведени после 1. јануара 2013. године, односно филмови који одговарају формалном оквиру одржавања Фестивала.
За пријављивање филмова не плаћа се кортизација, а трошкове слања материјала и копија филмова сноси пошиљалац.
Фестивал има два жирија, и то за категорије микро, мини и кратки филм и Жири за категорију филмско стваралаштво деце и омладине. Оба жирија су међународна.
Награде Фестивала су: Гран при и три равноправне прве награде за најбољи филм у категоријама микро, мини и кратки филм,.
Гран при се додељује и за најбољи филм у категорији филмско стваралаштво деце и омладине. Као и награде за најбољи филм у категорији дечјег (узраст до 15 година), односно омладинског филмског стваралаштва (узраст од 15 до 19 година).
Одлуке о наградама оба Жирија доносе на јавном жирирању, где публика може да изнесе своје мишљење, да полемише са члановима Жирија или да својим анализама утиче на њихове одлуке. Коначне одлуке о наградама доноси Жири И оне морају бити једногласне.
Фестивалска правила, Такмичарске пропозиције и Фестивалску пријаву можете преузети са сајта Фестивала http://kratkaforma.kcgm.org.rs e-pošta je: kratkaforma@kcgm.org.rs

 

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top