Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » POPLAVLJENI 1965 I 2014. – SAOPŠTENJE

POPLAVLJENI 1965 I 2014. – SAOPŠTENJE

“ Na Istoku stare priče , na Zapadu ništa novo … “, reči su pesme istaknutog muzičara koji je rođen u Čačku. Ali kada ovu rečenicu izgovore poplavljeni građani Ljubić keja, onda ona ima dublji smisao, ali još uvek nema svoj epilog. Očigledno da su i Istoku i Zapadu važniji stranački kadrovi, nego mi.

Bliži se i druga godišnjica poplave koja je promenila naše živote i nanela nam ogromne materijalne i emotivne gubitke. Dve duge godine u kojima smo svu svoju energiju, znanje i veštine usmerili u samo jednom cilju: obnoviti poplavljene i uništene domove, verujući da će nam u tome nesebično pomoći oni koji su za to zaduženi. Kao lakoverni građani verovali smo u iskrenost lokalne samouprave, koja u svakom svom saopštenju obećava pomoć u obnovi i rešavanju uzročnika poplave. Ali  danas, skoro dve godine nakon poplave, kanal koji je davne 1996 god zabranjen za upotrebu, u kome nikave vode ne bi smelo biti, stoji i dalje, ne u istom, već u gorem stanju nego što je bio pre poplave, podsećajući izgleda samo nas poplavljene, na te dane iz maja 1965 i 2014 god.

Velikim radom udruženja došlo se do toga da se budžetom grada opredele sredstva za njegovo čišćenje. Stiglo i stalo. A dani prolaze, događaji se nižu … Umesto da se krene u posao, predstavnici grada Čačka počeli su uveliko izbornu kampanju  i pre nego što su izbori zvanično i raspisani.  Umesto da nam pomognu, dobili smo odgovor da je sada nemoguće rešavati probleme građana, jer su na redu preče stvari, a to su predizborne kampanje. U to ime čestitamo. Ali gospodo zaboravljate jednu stvar: mi smo Vas birali da u naše ime rešavate probleme nas građana, sa kojima se mi suočavamo i za šta plaćamo porez ovoj državi i ovom gradu. Za to dobijate plate i dnevnice i to morate, hteli Vi ili ne, da radite od prvog do zadnjeg dana boravka na Vašim radnim mestima (funkcijama ). A to očigledno, ili ne želite, ili mi stičemo pogrešan utisak, kao što smo grešili kada smo Vas, još od 2010 god upozoravali na moguću katastrovu koju kanal može da napravi. Zato smo mi i dalje tu, da Vas opomenemo i podsetimo na šta ste se obavezali dolaskom na ta radna mesta. I ovim pismom Vas ponovo podsećamo na to.

Verujemo da će neki od dušebrižnika, nakon ovog pisma, reći: “Evo ovih iz udruženja, ušli u politiku i kampanju. Jesmo li vam rekli? “ Vama gospodo hvala na tome što imate sluha i želje da pomognete svojim komšijama i sugrađanima, da se nakon dve godine izbore sa tragedijom, koju su, ne svojom krivicom i ne višom silom, kako to neki žele da prikažu, doživeli u svojim domovima. Vašim stavom samo dosipate so na ranu i za to Vam veliko hvala. Možda delite stav pojedinaca iz  sadašnje vlasti da će nas poplave u narednih 50 godina zaobići, gledajući statistiku?

Onima koji nas razumeju i koji dele iste nedaće kao mi, želimo da poručimo da mi nećemo odustati i uz Vašu pomoć, verujte nam, kanal će voljom sadašnje ili neke buduće vlasti grada Čačka , biti sređen, tako da više nikada ne bude ekološka bomba ili problem naših života.

Za kraj apelujemo ovim pismom na još uvek aktuelnu vlast grada Čačka, da odmah raspiše tender za čišćenje dela kanala na Ljubić keju, zašta su opredeljena sredstva budžetom za 2016 god, a ne da se bavi izborima koji još nisu ni raspisani i da svojim postupkom pokaže da je zaslužila poverenje naroda. Nas ne zanimaju ni tržni centri, ni industrijske zone, ni autoputevi …

MI HOĆEMO SAMO DA NAM SE POPLAVA VIŠE NIKADA NE DOGODI !!!

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

ТВ Галаксија 32

Scroll to top