Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОД УТОРКА НА СНАЗИ НОВЕ МЕРЕ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА

ОД УТОРКА НА СНАЗИ НОВЕ МЕРЕ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА

Због неповољне епидемилошке ситуације,Влада Србије прописала је нове мере, које ће бити на снази почев од уторка ујутру, па наредних десет дана, а прва од њих је скраћење радног времена до 18.00 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима, сазнаје Танјуг у влади.

Друга мера је обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме, односно ношење заштитне маске, у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.

Следи забрана свих јавних окупљања са присуством више од 5 особа, у затвореном и на отвореном простору.

Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта – односно минимум 4 квадратна метра по особи.

Уведена је и мера строге контроле обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, као и строга контрола спровођења кућне изолације, Ове мере су орочене на период од 10 дана, након чега ће бити изнова размотрене у светлу кретања епидемиолошке ситуације.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24370

ТВ Галаксија 32

Scroll to top