Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » У петак 10. редовна седница СО Горњи Милановац

У петак 10. редовна седница СО Горњи Милановац

Скупштина општине Горњи Милановац заседаће у петак, 21. јуна. Одборници ће, између осталог, расправљати о предлогу одлуке о другом ребаланску општинског буџета за ову годину. Како се наводи у извештају Одељења за привреду и финансије, непосредан повод за нови ребаланс буџета, који је за 2013.годину утврђен у износу од 1.170.457.000 динара, је доношење измена законских прописа крајем маја ове године, као и потреба да се вишак прихода и примања утврђен одлуком о завршном рачуну буџета за 2012.годину расподели на конкретне намене.
Одлуком о завршном рачуну буџета за 2012.годину утврђен је вишак прихода и примања у износу од 136,3 милиона динара. Пренета неутрошена средства из ранијих година, а која нису распоређена одлуком о буџету за текућу годину износе 39,019 милиона динара. Нацртом новог ребаланса предлаже се њихов распоред по корисницима и наменама, и то пре свега за капиталне издатке. Ребалансом су планирана и додатна срества од 5,6 милиона динара од предузећа „Коридори Србије“ за пренето грађевинско земљиште на Савинцу.
У инвестиционом делу, из неутрошених средстава из ранијих година, планара су 54 милиона за реконструкцију Дома културе, а за 1.000.000 динара су увећана средства за реконструкцију санитарног чвора у Брђанима. Што се тиче пољопривреде, билансирано је додатних милион динара за калцификацију земљишта, која су била опредељена за ту намену у претходној години.
Код месних заједница, из нераспоређеног вишка из претходне године планирана су додатна средства у износу од 5 милиона динара МЗ Горњи Милановац за асфалтирање улица и милион динара МЗ Брђани за изградњу водовода. МЗ Савинац распоређена су средства у износу од 5,6 милиона динара, које треба да уплати предузеће „Коридори“ на име пренетог грађевинског земљишта.
Код ЈП за изградњу повећана су средства за потребе изградње кишне канализације за главну улицу (6,4 милиона динара), уређење јавних површина у улици Вука Караџића (2 милиона динара) и одржавања и крпљења улица и хитне интервенције (5 милиона динара).
Нацртом ребаланса, приходи ЈП за путеве увећани су 23,7 милиона. Од тога, 740.000 динара су неутрошена средства самодоприноса из ранијих година, 2 милиона динара су неутрошени сопствени приходи месних заједница из ранијих година, 8 милиона динара су накнаде за коришћење минералних сировина, а остатак од вишка прихода из ранијих година.
На дневном реду 10.редовне седнице СО Горњи Милановац су и предлози решења о давању сагласности на Статуте јавних предузећа, као и разматрање измена и допуна Програма пословања и финансијског плана ЈП за изградњу, ЈП за путеве и СРЦ Горњи Милановац.
Одборници милановачке скупштине би на овом заседању требало да се изјасне и о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈП, чији је оснивач општина. На дневном реду су и предлози одлука о разрешењу и именовању нових чланови Управних и Надзорних одбора општинских ЈП и установа, као и Школских одбора основних и средњих школа са подручја Горњег Милановца.

Десета редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац, заказана за петак, 21.јун, почиње у 10 часова.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23697

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top