Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » Саопштење ГО ДС Чачак

Саопштење ГО ДС Чачак

Саопштење ГО ДС Чачак

15. август 2013.

Конкурс у Здравственом центру

Градски одбор Демократске странке у Чачку упозорава да се у интересу свих грађана и будућности града Чачка мора престати са партијским запошљавањем, јер се у неравноправан положај доводе кандидати и девалвира знање и стечено образовање, а млади и школовани одлазе. У пракси се, сведоци смо, ове тезе сасвим потврђују. И даље се не спроводи или бар не у пуној и законској мери институција Конкурса и позитивне селекције кадрова, већ владају непотизам и страначка запошљавања. Пријем радника у Здравствени центар Чачак је последњи пример у низу који је узбуркао јавност, а одржана конференција за медије директора Здравственог центра је само потврдила да није све било јавно и транспарентно. Са друге стране, није неопходно наводити значај ове установе и специфичност занимања у медицини, због чега и привилегован избор кандидата може имати још веће последице него код других сфера у друштву. На основу тога, а нарочито поводом основаних примедби оних који нису чланови странака и немају „потребне везе“, захтевамо од директора Здравственог центра Чачак следеће одговоре:

1. Која странка и ко лично је предао списак директору са захтевом да се по том списку изврши пријем у Здравствени центар Чачак?

2. Ко је дефинисао критеријуме које су Комисије вредновале и да ли су ти критеријуми у складу са Законом, као и који критеријум је био одлучујући код пријема?

3. Ко је именовао чланове Комисија за пријем кандидата и критеријуме за њихово именовање? Да ли је међу члановима било припадника странака и којих?

4. Ко је застрашивао учеснике Конкурса да не смеју да се жале на резултате пријема и да неће имати право на неки следећи пријем?

5. Да ли су представници синдиката имали право учешћа у Комисијама? Да ли су сви синдикати и њихови представници били укључени у рад Комисија?

Градски одбор Демократске странке Чачак

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top