Nalazite se ovde:Naslovna » Politika » Saopštenje GO DS Čačak

Saopštenje GO DS Čačak

Saopštenje GO DS Čačak

15. avgust 2013.

Konkurs u Zdravstvenom centru

Gradski odbor Demokratske stranke u Čačku upozorava da se u interesu svih građana i budućnosti grada Čačka mora prestati sa partijskim zapošljavanjem, jer se u neravnopravan položaj dovode kandidati i devalvira znanje i stečeno obrazovanje, a mladi i školovani odlaze. U praksi se, svedoci smo, ove teze sasvim potvrđuju. I dalje se ne sprovodi ili bar ne u punoj i zakonskoj meri institucija Konkursa i pozitivne selekcije kadrova, već vladaju nepotizam i stranačka zapošljavanja. Prijem radnika u Zdravstveni centar Čačak je poslednji primer u nizu koji je uzburkao javnost, a održana konferencija za medije direktora Zdravstvenog centra je samo potvrdila da nije sve bilo javno i transparentno. Sa druge strane, nije neophodno navoditi značaj ove ustanove i specifičnost zanimanja u medicini, zbog čega i privilegovan izbor kandidata može imati još veće posledice nego kod drugih sfera u društvu. Na osnovu toga, a naročito povodom osnovanih primedbi onih koji nisu članovi stranaka i nemaju „potrebne veze“, zahtevamo od direktora Zdravstvenog centra Čačak sledeće odgovore:

1. Koja stranka i ko lično je predao spisak direktoru sa zahtevom da se po tom spisku izvrši prijem u Zdravstveni centar Čačak?

2. Ko je definisao kriterijume koje su Komisije vrednovale i da li su ti kriterijumi u skladu sa Zakonom, kao i koji kriterijum je bio odlučujući kod prijema?

3. Ko je imenovao članove Komisija za prijem kandidata i kriterijume za njihovo imenovanje? Da li je među članovima bilo pripadnika stranaka i kojih?

4. Ko je zastrašivao učesnike Konkursa da ne smeju da se žale na rezultate prijema i da neće imati pravo na neki sledeći prijem?

5. Da li su predstavnici sindikata imali pravo učešća u Komisijama? Da li su svi sindikati i njihovi predstavnici bili uključeni u rad Komisija?

Gradski odbor Demokratske stranke Čačak

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top