Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » ПОКРЕТ ДВЕРИ СТАЋЕ У ЗАШТИТУ ПРЕЗАДУЖЕНИХ ПОРОДИЦА

ПОКРЕТ ДВЕРИ СТАЋЕ У ЗАШТИТУ ПРЕЗАДУЖЕНИХ ПОРОДИЦА

12. септембар 2014.

 

На данашњој конференцији за медије Бошко Обрадовић, шеф одборничке групе Двери у скупштини града Чачка, изјавио је да ће Покрет Двери стати у заштиту свих презадужених породица којима приватни извршитељи одузимају основну имовину и средства за живот, и позвао све којима држава прети да их остави без породичног дома да се јаве како би живим штитом бранили њихове домове од одузимања.

Србијом влада бела куга, годишње 35.000 људи више умре него што се роди, имамо испод једног детета по брачном пару, 20% брачних парова не може да има деце, имамо огроман број абортуса и болести зависности као што су наркоманија и алкохолизам, по просечној старости становништва један смо од најстаријих народа у свету… Огроман број људи остао је без посла у пљачкашким приватизацијама, домаћи предузетници не могу нормално да раде због зеленашких банкарских камата и укинутих царина на увоз стране робе, породице на селу не могу да опстану јер нема никакве подршке домаћој пољопривреди, труднице и породиље су грађани другог реда, породице са више деце су заборављене и препуштене саме себи, највећи број пензионера има срамотно мале пензије…

У вишесатном премијерском експозеу садашњег председника Владе Србије Александра Вучића не помиње се реч породица нити постоји било какав елемент породичне политике. У Влади нема Министарства за бригу о породици нити програма подршке рађању, младим брачним паровима, породичним предузећима, повратку породица на село… Напротив, Влада Србије доноси нови закон о раду који удара на радничка права, планира смањење плата и пензија, шаље приватне извршитеље да одузимају имовину породицама које не могу да плаћају своје рате за кредите или дугове за комуналне услуге… Али, за то време Влада Србије уме да брине о промоцији идеологије хомосексуализма у Србији, тако што хомосексуализам промовише преко уџбеника сексуалног образовања који је ушао у школе у северној Србији, док обуке за бригу о хомосексуалцима пролазе све Полицијске управе и Центри за социјални рад у Србији. Државна просвета, МУП и социјална политика тако се стављају у функцију промоције хомосексуализма. Промоција хомосексуализма постаје државни пројекат који од геј параде води директно до законског признавања хомосексуалних бракова и могућности да такви парови усвајају децу.

Измишљени и са Запада наметнути проблем парадирања маргиналног броја хомосексуалаца и њихових лобија који живе од политичког хомосексуализма постао је тако важнији државни посао од свих породичних тема које живот значе милионима људи у Србији. Права друштвена и политичка тема данас је породична тематика и покушај да се стане на пут општем сиромаштву, незапослености, пропасти домаће привреде и смањењу броја становника у Србији. Одбацујемо тему геј параде и права хомосексуалаца као небитну и непристојну тему у времену када многе породице не могу да преживе под ударом социјалних проблема и тензија.

Зато је Покрет Двери предложио доношење Закона о заштити презадужених породица којима би им био отписан део дугова, нико не би могао да им одузима људско право на породични дом и основна средства за живот, био би им омогућен нови финансијски почетак и репрограмирање преосталих дугова. Ово је законско решење које познају многе државе света, док је Србија под актуелном влашћу очито решена да се обрачуна са сиротињом и свим оним породицама које нису криве што су остале без посла и могућности да отплаћују своје дугове.

Покрет Двери стаће у заштиту свих презадужених породица којима приватни извршитељи одузимају основну имовину и средства за живот. Позивамо све којима држава прети да их остави без породичног дома да нам се јаве и живи штитом бранићемо њихове домове од одузимања. Нико нема права да одузима основно људско право као што је право на породични дом и минимална средства за живот. Као политички покрет породичних људи осећамо обавезу да станемо у заштиту свих оних који су презадужени, а којима прети одузимање породичног дома од стране банака, пореских управа или корумпираног правосудног система.

Тема породичне политике примењива је и на локалном нивоу. Покрет Двери предао је скупштини града Чачка предлог Породичне декларације којом се дефинишу конкретне мере породичне политике које предвиђају подршку рађању, трудницама, младим брачним паровима, породичним предузећима, сеоским задругама, сиромашним породицама са више деце, старачким домаћинствима, самохраним породицама у којима нема нико запослен, презадуженим породицама кроз субвенционисање, отписивање или репрограмирање дугова за комуналне услуге… Владајућа већина у скупштини града Чачка одбила је да овај предлог Породичне декларације стави на дневни ред, што јасно говори да је антипородична политика захватила све поре друштва и власти од републичког до локалног нивоа.

Због свега тога је породична политика најважнија тема и политика у 21. веку, и Покрет Двери ће наставити да инсистира на значају ове теме и овим политичким решењима за бољитак свих наших породица.

Информативна служба Повереништва Двери у Чачку

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24420

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top